Vista House in Tokyo

This house is the aptly named Vista house in Tokyo, Japan. It was commissioned by a husband and wife team to be built on their plot of land on the edge of a plateau.

From the front part of the house, the Vista house appears to be a large white structure that is closed off. The back of the structure opens up with walls of windows that offer sweeping views of the city.

The ground floor of the Vista house contains a small bedroom with Japanese tatami (straw-mat flooring), a bathroom, and dressing area with a terrace. The second story houses the living and dining areas in a large open space along with a balcony. On the third floor, a child’s play area and a large outdoor space with neighborhood views are accessed via open white stairs. This floor is surrounded by mostly glass walls that allow for daylight to filter down through the staircase and slatted floor to the lower levels of the house.

The Vista house has clean lines and features warm woods and a simple white color palette. These are a favorite color and choice of  materials among the nature- and cleanliness-obsessed Japanese. The Vista house includes both a parking space for a car and a built-in garage for the owner’s motorcycle.

Apollo Architects & Associates.